Tässä pohdittiin tietosuojakysymyksiä työyhteisön näkökulmasta ja osallistuin keskusteluihin, jossa mietittiin työntekijöiden kuvien laittamista nettiin ja työntekijöiden sairaspoissaoloista tiedottamisesta.

Sairaspoissaoloista harvemmin tiedotetaankaan ulospäin, vaikka joskus työntekijä sellaisen sallii (esim. jos joku asiakkuus on yhden henkilön vastuulla niin haluaa tiedottaa asiakastaan missä on ja miksi), mutta olen onneksi kokenut, että tuo pidetään hyvin salassa oletusarvoisesti jopa sisäisesti ja oli mielenkiintoista lukea, miten joissain työyhteisöissä taas ei ole tuosta niin paljoa välitetty, vaan muut työntekijät saavat tietää toisen poissaolon syyn ilman hänen hyväksyntää. 

Tiesitkö, että työnantajalla on oletuksena oikeus lisätä työntekijän kuva ja nimi nettisivuilleen jos se katsotaan, että sille on peruste. Silloin siihen ei tarvitse edes työntekijän suostumusta. ((https://tietosuoja.fi/usein-kysyttya-tyoelama))

Tämä oli itselleni uutta tietoa ja itse muuttaisin tuon niin, että se edellyttää aina työntekijän hyväksyntää ja/tai on ehtona tietyn roolin saamiselle suoraan. Vaikkakin työnantajatkin yleisesti varmasti tiedottaa näistä hyvin työntekijöitään ja yleisesti kaiketi näistä keskustellaan ihan avoimesti työyhteisön sisällä.