Tulevaisuudessa aion käyttää somea ehkä vielä enemmän hyödykseni yrittäjänä ja työntekijänä. 

Aion pitää huolen, että jos en nyt jokaisessa tulevassa kanavassa ole edelläkävijänä, niin otan aikaa perehtyäkseni niiden mahdollisuuksiin viimeistään niiden alkaessa nousta suosioon, jotta ymmärrän olisiko oman kehitykseni kannalta merkityksellistä olla myös siellä läsnä, sen sijaan, että vain oletusarvoisesti tyrmään kaikki uudet kanavat.

Twitter, Instagram ja Linkedin tulevat varmasti olemaan lähitulevaisuuden käytetyimmät kanavani, ellen sitten innostu ihan tosissaan tuosta TikTokista.

Uskoisin, että yleisesti vielä lähitulevaisuudessakin jokaisen kannattaisi miettiä digitaalista identiteettiään (myös ns. henkilöbrändiä) ja miettiä miten haluavat näyttäytyä. Tuomalla esille omaa ammattitaitoaan voi vaikuttaa hyvältä yhteistyökumppanilta tai työntekijältä ja vahvat verkostot auttavat tulevaisuudessa työpaikkojen löytymisessä. Myös työnantajat alkavat enenevissä määrin kiinnittämään huomiota tietynlaiseen brändilähettilyyteen, joten sellaisen taidon omaava on varmasti tulevaisuudessa kiinnostava valinta työntekijäksi muidenkin kriteereiden osuessa kohdalle. 

Sosiaalinen media muuttuu koko ajan ja siksi sen käyttäminen vaatii myös tasaista aktiivisuutta sisällöllisesti ja opiskelumielessä. Esimerkiksi Linkedin on loistava esimerkki algoritmien muutoksesta, jotka vaikuttavat postausten näkyvyyteen. Myös Linkedinin käyttäjät ovat muuttuneet erittäin aktiivisiksi verkostoitujiksi. Twitterissä taas koko alusta muuttui hieman 2017, kun viestien sallittu pituus tuplaantui ja Twitter elää koko ajan omaa elämäänsä erilaisten kohahduttavien tapahtumien ja keskustelujen myötä. En itse näe, että Twitter olisi jotenkin negatiivinen kanava, kukin voi rakentaa kanavan omannäköisekseen valitsemalla millaista sisältöä itse haluaa seurata.

Yksityishenkilön on helppo vaikuttaa brändien näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa kertomalla avoimesti esimerkiksi omasta työstään (kunhan työnantaja tukee tätä someohjeistuksilla ja kannustuksilla) ja elämästään, ja mielestäni tähän tulisikin pyrkiä, olemaan oma itsensä ja kertomaan kuka oikein on.